Familie Muzindutsi


Muzindutsi
Sponsor familie Muzindutsi

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin leeft in een klein huis in het Bugesera-district in Rwanda op het stuk land dat vader Jean Pierre bezit. Tijdens het maken van de foto was hij afwezig vanwege werk. Het land wordt gebruikt voor het verbouwen van groenten. Om deze opbrengsten aan te vullen werkt de vader als dagloner in de buurt.

Het gezin eet vaak maar één maaltijd per dag. De schoolprestaties van dochters Rachel en Joseline worden beïnvloed door het gebrek aan schoolmaterialen. Ook heeft het gezin geen medische verzekering, waardoor het erg lastig is om medische zorg te krijgen.

Hoe helpt het programma?
Het programma zorgt ervoor dat moeder Josephine lid wordt van een zelfhulpgroep. Daar wordt ze getraind in ondernemingsvaardigheden en raakt ze bekend met sparen en lenen. Zo kan ze een lening afsluiten bij de zelfhulpgroep, waarmee ze een klein bedrijf kan starten en meer inkomen kan verdienen. Op die manier kan ze langzaamaan de problemen van haar gezin bestrijden, zoals het voedseltekort, het gebrek aan zorgverzekering en schoolmaterialen. Ook de kinderen profiteren hiervan: zij leren in kindergroepen kennis en vaardigheden op artistiek gebied. Ook kunnen ze hun vaardigheden ontwikkelen en leren over kinderrechten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Muzindutsi

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648