Familie Munyemana


Munyemana

Eric en Julienne zijn de ouders van twee schoolgaande kinderen: Juvenal en Divine. Helaas kunnen ze geen schoolmaterialen betalen. Het gezin heeft een klein huis en een stukje land. Ze zorgen voor de geit van een vriend. Eric is boer en is voor zijn inkomen afhankelijk van de landbouw.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
De oogst van het land is niet voldoende om het hele jaar van te eten. Ook heeft het gezin geen toegang tot medische zorg, omdat ze geen zorgverzekering kunnen betalen. Doordat de kinderen niet genoeg schoolmaterialen hebben, lopen ze achter in de klas.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma wordt moeder Julienne aangemoedigd zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep. Daarin leert ze verschillende ondernemersvaardigheden, zoals sparen, leidinggeven, ondernemen en hoe ze een klein bedrijf kan beginnen en bijhouden. Op die manier kan ze op hun inkomen van de oogst aanvullen en krijgt ze toegang tot medische zorg en schoolmaterialen. Juvenal en Divine mogen zich aansluiten bij een kindergroep in het dorp. Daar leren ze door middel van kunst, drama, sport en spel om zich op een goede manier te ontwikkelen

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648