Familie Mujyambere


Mujyambere

Silas en zijn vrouw Eugenie hebben drie kinderen: twee dochters en een zoon. Ze wonen in het Rusizi-district in Rwanda en alle kinderen gaan naar school. Het gezin heeft een klein huis en verbouwen gewassen op een stukje land, maar dat levert weinig op, omdat het te vaak gebruikt is.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Silas en Eugenie huren een stuk land om te bewerken, maar het geld daarvoor kunnen ze nauwelijks opbrengen. Ondanks hun harde werk hebben ze niet genoeg eten voor hun kinderen. Ook kunnen ze geen zorgverzekering voor het gezin betalen en voor hygiënische materialen zorgen. De kinderen kunnen gelukkig wel naar school, maar ze hebben niet alle schoolmaterialen die ze nodig hebben.

Hoe helpt het programma?
Ons programma helpt het gezin op verschillende manieren. Zo kunnen Silas en Eugenie lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648