Familie Mugabo


Mugabo
Sponsor familie Mugabo

Dany en Josephine zijn de ouders van twee zonen, Eric en Elyse. Ze gaan nog niet naar school, want daar zijn ze nog te jong voor. Ze wonen in Rwamagana (Rwanda) in een klein huis. Op een groot stuk land verbouwen ze bonen, mais, cassave en zoete aardappel voor eigen gebruik. Ook hebben ze een koe.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Vergeleken met hun buren, hebben Dany en Josephine een groot stuk land dat genoeg op zou moeten leveren. Helaas is de oogst nog steeds laag, want ze gebruiken verouderde landbouwmethoden en de grond is onvruchtbaar. De ouders reizen daarom veel om klussen te zoeken als dagloner, wat ongeveer 1 euro per dag oplevert. Ook met dit extra inkomen is het moeilijk om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Dany en Josephine en de kinderen eten maar één keer per dag en hebben geen zorgverzekering. In het dorp is het een groot probleem dat er geen kleuterschool is en weinig aandacht voor de ontwikkeling van de allerjongsten.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin op verschillende manieren. Zo kunnen Dany en Josephine lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Mugabo

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648