Moureen


Moureen
Moureen gaat naar de basisschool en woont met haar moeder en neefje in Arivu (Oeganda). Haar ouders zijn gescheiden. Ze gaat graag naar school en haar favoriete vak is Engels. Later wil ze graag verpleegkundige worden. In haar vrije tijd speelt ze graag netbal met haar vriendinnen.

Hoe ziet het leven van Moureen eruit?
Het gezin van Moureen is afhankelijk van de landbouw, maar helaas levert het kleine stuk land dat ze hebben weinig op. Dat komt door het gebruik van traditionele landbouwmethoden. Daardoor heeft het gezin eenzijdige maaltijden, soms maar één of twee per dag. Door het lage inkomen worden de schoolprestaties van Moureen negatief beïnvloed. Veel kinderen in het dorp stoppen voortijdig met school vanwege de honger en de lange afstand naar school.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
De moeder van Moureen is lid geworden van een zelfhulpgroep. Door het programma kan ze sparen en een lening afsluiten bij de groep. Daardoor kan ze op meerdere manieren inkomen verdienen. Ook krijgt ze trainingen, onder andere op het gebied van moderne landbouwmethoden. Daardoor wordt de oogst vergroot en blijft er meer over voor consumptie en verkoop. Zo wordt het inkomen van het gezin verbeterd en kan moeder voedzame maaltijden bereiden en het schoolgeld betalen. In het programma is er ook aandacht voor lobbyen en belangenbehartiging. Zo leren de dorpsbewoners om zelf in contact te komen met lokale stakeholders en hun rechten op te eisen. Samen willen ze de scholen dichter naar het dorp krijgen en het belang van onderwijs benadrukken. Moureen en de andere kinderen kunnen zich aansluiten bij een kindergroep. Daarin is er aandacht voor kinderrechten, maar leren ze ook hoe belangrijk het is om te spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648