Mojesh


Mojesh
Mojesh gaat naar de kleuterschool in zijn dorp en heeft een zus en een broertje. Ze wonen in een klein lemen huis in het district Khunti in India. Soms gaat hij met zijn vader op de fiets naar de grote gebouwen in de stad kijken, dat vindt hij erg leuk. Later wil Mojesh graag politieagent worden.

Hoe ziet het leven van Mojesh eruit?
De vader van Mojesh is seizoensboer en zijn moeder is huisvrouw. Het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt zijn moeder ook mee op het land, maar zelfs dan komen ze tekort. De sanitaire voorzieningen in het dorp zijn niet goed en veel kinderen raken daardoor ziek. Ook thuis hebben de ouders niet genoeg middelen om voor een hygiënische omgeving te zorgen. In het dorp zijn er veel slechte wegen. In het regenseizoen zijn de wegen zó modderig, dat de kinderen niet naar school kunnen. Ook is er geen medische kliniek, wat veel problemen oplevert bij medische noodgevallen. Ook het gebrek aan elektriciteit is een groot probleem in het dorp.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Mojesh op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Mojesh kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648