Mohit


Mohit
Sponsor Mohit

Mohit woont met zijn ouders, twee broers en zus in een klein huis in het Khunti-district. Hij gaat naar de eerste groep van de basischool in zijn dorp. In zijn vrije tijd is hij aan het fietsen of speelt hij cricket met zijn vrienden. Als hij groot is wil hij professioneel cricketspeler worden.

Hoe ziet het leven van Mohit eruit? 
De vader van Mohit is dagloner en zijn moeder is huisvrouw. Ze hebben geen eigen land maar hij werkt op het land van anderen. Het inkomen is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Thuis hebben de ouders niet de middelen om hun kinderen van een hygi‘nische omgeving te voorzien waardoor de kinderen snel ziek worden. In het dorp zijn er slechte wegen en dat levert in het regenseizoen veel problemen op. Er is geen medische kliniek en om een dokter te zien, moeten ze ver lopen. Ook veilig drinkwater is een probleem in het gebied. In het dorp is geen elektriciteit en dat maakt dat kinderen in de avonden geen huiswerk kunnen maken.

Hoe helpt het programma van Red een Kind? 
Ons programma helpt het gezin van Mohit op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Mohit kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Mohit

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648