Mickness


Mickness
Sponsor Mickness

Mickness komt uit een gezin met vier kinderen en woont met haar ouders in het Mwalweni-gebied in Malawi. Ze speelt graag lokale spelletjes met vriendinnen en gaat nog niet naar school. Dat komt doordat er geen kleuterschool in haar omgeving is. Als ze oud genoeg is, kan ze beginnen op de basisschool.

Hoe ziet het leven van Mickness eruit?
De ouders van Mickness werken hard om voldoende inkomen van hun land te krijgen, maar helaas heeft het gezin vaak honger. Naast onzekerheid over voedsel zijn er zorgen over het schoolgeld en het welzijn van de kinderen. Als Mickness ouder wordt, bestaat de kans dat ze voortijdig met school moet stoppen om haar ouders en gezin te onderhouden. In het gebied zijn er verschillende problemen rondom het welzijn van kinderen. Zo is er sprake van gearrangeerde (kind)huwelijken, kinderarbeid en een gebrek aan kleuterscholen of andere plekken waar kinderen zich kunnen ontwikkelen. Daardoor gaan kinderen niet naar school, presteren ze slecht of stoppen ze voortijdig. Een gebrek aan inkomsten zorgt ervoor dat er geen middelen zijn voor irrigatie. Ook is er geen startkapitaal voor een klein bedrijf en hebben jongeren niet de kennis en vaardigheden in huis om als vakwerker te starten. Dit heeft een negatieve invloed op de hele community. 

Hoe helpt het programma van Red een Kind? 
Ons programma helpt het gezin van Mickness op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Mickness kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen. 

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Mickness

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648