Melisa


Melisa
Sponsor Melisa

Hoe ziet het leven van Melisa eruit?
Melisa gaat nog niet naar school. Ze speelt graag met poppen met haar vriendinnen en woont bij haar ouders, broers en zussen. Later wil ze graag lerares worden.

Het gezin van Melisa heeft een stuk land waarvan het jaarlijks een deel gebruikt om bonen, cassave en noten te verbouwen. Ook gebruiken ze een kwart voor de plantage van bananen en het fokken van duiven, maar het levert weinig op. Dit komt door het gebruik van traditionele landbouwmethoden en de aanwezigheid van ziektes en bacteriën. De oogstopbrengst is bedoeld voor consumptie en voor verkoop op de lokale markt. Door het lage inkomen heeft het gezin eenzijdige maaltijden en soms maar twee op een dag. Daardoor worden de schoolprestaties van de kinderen beïnvloed en stoppen veel kinderen voortijdig met school. Dit komt niet alleen door honger, maar ook door de lange afstanden die kinderen moeten lopen en waardoor ze lessen missen.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Melisa is lid van een zelfhulpgroep en door het programma kan zij bij de groep sparen en lenen. Op die manier kan ze andere inkomstenbronnen genereren. Samen met de andere groepsleden krijgt ze training in moderne landbouwmethoden, waardoor er meer opbrengst komt. Zo houden ze meer over voor eigen consumptie en verkoop en kan het gezin meer gebalanceerde maaltijden eten en het schoolgeld betalen. De dorpsbewoners worden getraind op het gebied van lobbyen en voor zichzelf opkomen, waardoor ze in contact met stakeholders zelfverzekerd staan en hun rechten kunnen opeisen. Op die manier willen ze meer scholen naar het gebied brengen en het belang van onderwijs benadrukken. Ook worden kindergroepen gevormd, waarin kinderen leren over kinderrechten en het belang van spelen.

Wat kun jij doen?
Als jij Melisa sponsort, help je niet alleen haar en haar familie, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!
Share?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Melisa

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648