Maureen


Maureen
Maureen zit in groep 1 en ze vindt boeken erg leuk. Ook speelt ze graag netbal met vriendinnen. Ze woont met haar vader, oma en zus, omdat haar ouders uit elkaar zijn.

Hoe ziet het leven van Maureen eruit?
Het gezin van Maureen is afhankelijk van een klein stuk land, wat weinig oplevert. Dat komt doordat traditionele landbouwmethoden worden gebruikt. Het gezin heeft daardoor vaak eenzijdige maaltijden en eet maar twee keer per dag. Doordat er veel armoede is in het gebied, stoppen veel kinderen voortijdig met school. Door de honger kunnen ze zich niet concentreren. Daarnaast missen kinderen veel lessen doordat ze lange afstanden naar school moeten lopen.

Hoe helpt het programma?
De oma van Maureen is lid van een zelfhulpgroep en dankzij het programma kan ze samen met de groep sparen en lenen om zelf meer inkomen te verdienen. Ook krijgen ze trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van moderne landbouwmethoden, zodat ze de oogst kunnen vergroten. Zo blijft er ook oogst over om te verkopen, waardoor het gezin meer inkomen krijgt. Op die manier kunnen de ouders voedzame maaltijden verzorgen en het schoolgeld betalen. Het dorp leert ook over lobbyen en belangenbehartiging, waardoor ze met andere stakeholders in de buurt kunnen pleiten voor goed onderwijs en scholen die dichterbij komen te staan. Voor de kinderen zijn er kindergroepen, waar ze leren over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648