Mary


Mary
Sponsor Mary

Mary heeft een broer en een zusje en woont bij haar ouders. Ze gaat naar groep 2 van de basisschool die ongeveer 3 kilometer van haar huis staat. Ze gaat erg graag naar school en vindt vooral gym en rekenen leuk. Ze hoopt lerares te worden als ze haar school heeft afgerond.

Hoe ziet het leven van Mary eruit?
Mary komt uit een arm gezin en haar ouders zijn afhankelijk van de landbouw om rond te komen. Ze verbouwen verschillende gewassen, zoals mais, cassave en noten. Als er overschot is, verkopen ze dit op de markt om basisbehoeften te betalen. Helaas is de oogstopbrengst laag, door de onvruchtbare bodem en gebrek aan mest. Tijdens regenseizoenen lekt het huis, omdat het bedekt is met gras. In het dorp is geen gezondheidscentrum en het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum ligt 30 kilometer uit het dorp. Dat zorgt voor veel problemen als er iemand ziek wordt. Vaak overlijden mensen op weg naar de kliniek, omdat de afstand te groot is.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Mary is lid geworden van een zelfhulpgroep in het dorp. Samen met de groep spaart ze wekelijks een bedrag en daardoor kan ze een lening afsluiten bij de groep. Daarmee wil ze een bedrijf beginnen waarmee ze noten verkoopt. Ook is ze lid van een oudergroep, waar ze leert hoe ze nog beter voor haar kinderen kan zorgen. Zo leert ze bijvoorbeeld hoe ze voedzame maaltijden kan bereiden met lokale producten. De dorpsbewoners zijn bezig met het maken van stenen, zodat nieuwe klaslokalen gebouwd kunnen worden voor de basisschool en de kleuterschool. Ook hebben ze een stuk bos weggehaald, waardoor het dorp beter verbonden is met de hoofdweg. Zo is het dorp veel beter bereikbaar.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Mary

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648