Mahendra


Mahendra
Sponsor Mahendra

Mahendra gaat naar de kleuterschool zijn dorp. Hij komt uit een arm gezin en woont met zijn ouders en broer in een klein huis in het Gajapati-district in India. Hij speelt graag verstoppertje met zijn vrienden en houdt er ook van chocola te eten en te delen. Hij houdt veel van zijn moeder en is ook graag bij haar.

Hoe ziet zijn leven eruit?
De vader van Mahendra is een arme boer. Het inkomen van zijn land is niet voldoende om de kinderen genoeg te eten te geven en in de basisbehoeften te voorzien. Daarom werkt hij soms ook op het land van anderen  soms zelfs in andere districten. Het dorp waarin ze wonen heeft geen schoon drinkwater en daardoor raken veel mensen ziek. Ook thuis is er geen geld om voor goede hygiënische omstandigheden te zorgen. In het dorp zijn geen goede wegen en elektriciteitsaansluitingen. Daardoor kunnen de kinderen in de avonden geen huiswerk maken.

Wat doet het programma van Red een Kind?
Door het programma krijgen de ouders van Mahendra de kans om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Zo leren ze hoe ze hun gewassen kunnen bewerken, zodat het meer oplevert. Daardoor is er meer inkomen beschikbaar voor het welzijn van de kinderen. Het programma richt zich ook op de allerjongsten: er worden trainingen gegeven aan gezondheidswerkers in het dorp. Ook worden er commissies opgericht en kindergroepen gestart. Daar leren kinderen door middel van sport, spel, drama en dans zichzelf te ontwikkelen tot een goede leider.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Mahendra

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648