Lucy


Lucy
Sponsor Lucy

Lucy is een meisje van 6 jaar. Samen met haar ouders en broer woont ze in het gebied Mwalweni in Malawi. Ze gaat naar de basisschool en zit in groep 1. Lucy haar favoriete vak is Engels, ze doet goed haar best op school! In haar vrije tijd speelt ze vaak tikkertje met haar vriendinnen of helpt ze haar moeder met huishoudelijke taken.

Lucy haar ouders zijn boer, maar omdat de oogst vaak mislukt is er weinig inkomen en eten. Haar moeder probeert om het gezin elke dag genoeg en gezond eten te geven, maar dit is erg moeilijk voor haar. Daardoor gaat Lucy vaak met honger naar school.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Lucy op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Het programma helpt de sanitaire voorzieningen te verbeteren. Lucy kan meedoen in een kindergroep, waar zij spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Lucy

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648