Jultan


Jultan
Sponsor Jultan

Jultan woont met zijn ouders, tweelingbroer en twee zussen in een klein huis in het Khunti-district. Hij gaat naar groep drie van de basisschool in zijn dorp. Hij gaat graag naar school. In zijn vrije tijd is hij vaak aan het fietsen en voetballen met zijn vrienden. Als hij groot is wil hij politieman worden. 

Hoe ziet het leven van Jultan eruit? 
De vader van Jultan is seizoensboer en zijn moeder is huisvrouw. Het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Ook zijn moeder werkt soms op het land om extra inkomen te verdienen. Thuis hebben de ouders niet de middelen om hun kinderen van een hygi‘nische omgeving te voorzien waardoor de kinderen snel ziek worden. In het dorp zijn er slechte wegen en dat levert in het regenseizoen veel problemen op. Ook veilig drinkwater is een probleem in het gebied. In het dorp is geen elektriciteit en dat maakt dat kinderen in de avonden geen huiswerk kunnen maken.

Hoe helpt het programma van Red een Kind? 
Ons programma helpt het gezin van Jultan op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Jultan kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Jultan

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648