Julita


Julita
Sponsor Julita

Julita komt uit een arm en groot gezin: ze heeft twee zussen en twee broertjes. Ze gaat naar groep 1 van de basisschool in haar dorp en woont met haar ouders, zussen en broertjes in het Khunti-district (India). Julita speelt graag touwtjespringen met haar vriendinnen in de avonden en wil later graag detective bij de politie worden.

Hoe ziet het leven van Julita eruit?
De vader van Julita is seizoensboer en haar moeder is huisvrouw. Hun enige inkomen is afkomstig van de landbouw, maar dat levert niet voldoende op om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. De ouders hebben veel zorgen over de toekomst van hun kinderen en hebben niet de middelen om thuis een goede hygiënische omgeving te creëren. De sanitaire voorzieningen in het dorp zijn erg slecht, waardoor veel kinderen ziek zijn. Ook is er een gebrek aan schoon drinkwater. In het dorp is geen goede infrastructuur en tijdens het regenseizoen worden veel wegen modderig. Daardoor kunnen kinderen niet altijd naar school. Ook is er geen gezondheidscentrum in de buurt. Er is elektriciteit, maar de stroom valt vaak uit, dus daar kunnen ze niet op rekenen. Het gezin van Julita loopt tegen veel problemen aan.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Julita op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Julita kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Julita

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648