Familie John Aloni Ocheng


John Aloni Ocheng
Sponsor familie John Aloni Ocheng

John Aloni en Alice hebben samen vier dochters en twee zonen in de leeftijd van 1 tot 15 jaar. Ze wonen in een dorp in het Abim-district in Oeganda. Akullo, de oudste dochter, was niet aanwezig op het moment dat de foto werd gemaakt.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
De voornaamste inkomstenbron van John is het verbouwen van gewassen. Hij heeft een kleine tuin waarin hij voedsel verbouwt voor eigen consumptie. Ook verkoopt hij een deel om inkomen te verdienen. Het grootste probleem is dat het land erg weinig oplevert vanwege verouderde landbouwtechnieken en gebrek aan moderne materialen. Daardoor heeft het gezin niet genoeg te eten. In het gebied is er weinig aandacht voor kinderbescherming, omdat de kennis over kinderrechten ontbreekt. Ook zijn er maar weinig medische klinieken en deze hebben niet voldoende medicijnen en personeel.

Hoe helpt ons programma?
Het programma van Red een Kind helpt het gezin van John Aloni en Alice op verschillende manieren. Zo kunnen ze lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie John Aloni Ocheng

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648