Jean


Jean
Sponsor Jean

Jean is een jongen die bij zijn familie in het Bugesera-district in Rwanda woont. Hij heeft een zus en twee broers en zit in groep 1. Hij voetbalt graag op school en zijn favoriete vak is rekenen. Later wil hij graag arts worden. Zijn lievelingseten is rijst met groenten.

Hoe ziet het leven van Jean eruit?
De ouders van Jean zijn boeren, net als veel anderen in de omgeving. Dat betekent dat ze afhankelijk zijn van hun land om genoeg inkomen te krijgen. Ze hebben weinig oogst, omdat het land klein is en onvruchtbaar. De kinderen krijgen daardoor niet genoeg te eten en dat heeft invloed op hun schoolprestaties. Ook heeft het gezin geen toegang tot medische zorg.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
De moeder van Jean heeft zich aangesloten bij een zelfhulpgroep. Daar krijgt ze trainingen in bijvoorbeeld ondernemingsvaardigheden, zodat ze een klein bedrijf kan starten. Op die manier is ze minder afhankelijk van de landbouw en kan ze op meerdere manieren inkomen verdienen. Zo kan ze haar gezin beter onderhouden. Jean kan zich aansluiten bij een kindergroep, waar hij kan spelen en leert om een ijverige en goed opgeleide jongen te zijn, zodat hij zijn dromen kan waarmaken.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Jean

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648