Jawni


Jawni
Jawni heeft een zusje en een broertje en komt uit een erg arm gezin. Ze gaat naar groep 1 van de basisschool in haar dorp in het Khunti-district. Het gezin woont in een klein huis. Jawni droomt ervan om mooie schoenen te dragen en grote steden te zien met haar vader. In haar vrije tijd speelt ze graag “lock and key” (in het Nederlands: tikkertje met verlos) met haar vrienden in de buurt van haar huis. Later wil ze graag lerares worden.

Hoe ziet het leven van Jawni eruit?
De vader van Jawni is seizoensboer en haar moeder is huisvrouw. Het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt haar moeder soms ook op het land, samen met haar vader. In het dorp zijn geen goede sanitaire voorzieningen en daarom worden veel kinderen ziek. Ook bij Jawni thuis is het moeilijk om voor een hygiënische omgeving te zorgen, omdat haar ouders daar geen geld voor hebben. De wegen in het gebied zijn erg slecht. Daardoor kunnen de kinderen in het regenseizoen niet naar school. Ook is er geen gezondheidscentrum in het dorp. Dit zorgt voor veel problemen wanneer er een medisch noodgeval is. Een gebrek aan elektriciteit zorgt er onder andere voor dat de kinderen in de avonden geen huiswerk kunnen maken. Dit heeft een negatieve invloed op hun schoolprestaties.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?

Ons programma helpt het gezin van Jawni op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Jawni kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648