Irene Achieng


Irene Achieng
Sponsor Irene Achieng

Hoe ziet het leven van Irene eruit?
Irene is een meisje dat in Gwassi (Kenia) woont. Ze gaat naar groep 4 van de basisschool en zingt en speelt graag met haar vriendinnen. Irene vindt de zondagschool leuk en houdt vooral van het zingen en dansen tijdens deze lessen. Ze wil later lerares worden en hoopt op die manier iets te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van haar dorp. Haar vader is overleden in 2017 op 91-jarige leeftijd. Sinds dat moment doet haar moeder er alles aan om te zorgen dat haar kinderen veilig opgroeien.

De moeder van Irene is een van de ouders die opkomt voor de rechten van kinderen in het dorp. Dat is goed voor het welzijn van de kinderen. Ze werkt als boer en verbouwt mais, bonen en gierst op haar stuk land.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma heeft de moeder van Irene moderne landbouwmethoden geleerd, waardoor ze meer opbrengst krijgt. Ook is ze in contact gekomen met andere agrarische organisaties die kleine boeren ondersteunen. Daarnaast onderhoudt ze een moestuin om haar gezin van groenten te voorzien. Op die manier kan hun voedselvoorziening worden aangevuld.

Op dit moment kunnen Irene en haar broer en zus door het dorpsprogramma naar school zonder dat ze naar huis worden gestuurd omdat ze het schoolgeld niet kunnen betalen. Irene is lid van een kindergroep in het dorp en van de kinderrechtengroep van haar school. Hierdoor krijgt ze de mogelijkheid deel te nemen aan activiteiten waardoor ze zelfverzekerd en sociaal leert te zijn. Ook leert ze hoe ze haar mening moet verwoorden over zaken die gaan over kinderwelzijn. In de groepen werkt ze samen met andere kinderen en delen ze ideeën door middel van zang, dans, drama en sport. Ook leren ze milieuvriendelijke benaderingen, zoals bomen planten en de omgeving schoon houden. Op die manier leert Irene hoe ze een verantwoordelijk lid van haar gemeenschap kan zijn.
Share?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Irene Achieng

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648