Help een kind met een beperking!

Ik help een kind met een beperking!

Stel je hebt een beperking en wordt verstopt in huis, omdat je buiten niet gezien mag worden. In Afrika gebeurt dit nog steeds. Er is veel angst en onwetendheid rondom handicaps. Is het hekserij of misschien besmettelijk? We willen de schaamte en angst bespreekbaar maken. Zodat kinderen - letterlijk - weer gezien worden en medische zorg krijgen. Helpt u mee?
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Ik help een kind met een beperking!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Lees ook het verhaal van Maudu die tien jaar in huis verstopt is vanwege zijn beperking!

Tien jaar lang verstopte ik uit angst mijn zoon!

Op de foto ziet u Maundu, 11 jaar, uit Kenia met zijn moeder. Tien jaar lang werd hij door zijn familie verstopt vanwege zijn beperking. Helaas is Maundu niet de enige. Er is veel angst en onwetendheid rondom handicaps. Is het hekserij of misschien besmettelijk? “Elk moment van de dag was ik bang; de buren mochten hem niet zien,” vertelt Maundu’s moeder.

De eerste dag dat Maundu naar buiten ging, vergeet zijn moeder nooit. “Door het programma zag ik dat Maundu niet de enige is met een beperking. Dat heeft álles veranderd. Hij krijgt nu fysiotherapie en door de spaargroep waar ik in zit, kan ik medicijnen voor hem kopen.”

Na tien jaar (!) mocht Maundu eindelijk buiten gezien worden. Toch zijn er nog steeds kinderen die vanwege hun beperking worden verstopt of buitengesloten. Laten we daar vandaag nog verandering in brengen! Helpt u mee?

Ik help een kind met een beperking!