Familie Harerimana


Harerimana
Sponsor familie Harerimana

Jean Marie en zijn vrouw Marie Florence zijn ouders van vier kinderen: drie jongens en een meisje. Ze wonen in een klein lemen huis in een dorp in het Rusizi-district.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Jean Marie en Marie Florence zijn boeren en verdienen hun inkomen door een klein stuk land te bewerken. Ook werken ze soms als dagloner om extra geld te verdienen. De oogstopbrengst is niet voldoende om hen te onderhouden tot de volgende oogstperiode aanbreekt. Ook het geld dat ze als dagloner krijgen is te weinig. Dat is namelijk maar 800 Rwandese Frank (ongeveer 1 euro) per dag. Problemen waar het gezin mee te maken heeft, zijn slechte toegang tot medische zorg, een gebrek aan kleren en geen schoolmaterialen voor de kinderen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin op verschillende manieren. Zo kunnen Jean Marie en Marie Florence lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Harerimana

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648