Familie Habiyambere


Habiyambere
Theoneste en Emerence hebben samen drie kinderen: een zoon (Enoch) en twee dochters (Naomi en Rebecca). De kinderen gaan allemaal naar school en het gezin woont in een dorp in het district Rusizi. Zoon Enoch was op bezoek bij een oom toen de foto werd gemaakt. Het gezin heeft een klein stuk land waarop het gewassen verbouwt. Helaas levert het land weinig op, omdat het uitgeput is. Dat leidt vaak tot voedseltekort.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Theoneste en Emerence werken als dagloners. Ze dragen bijvoorbeeld de bagage van mensen van en naar de markt en werken op het land van anderen. Zo proberen ze rond te komen. Dat is erg lastig, want een dag werken levert maar ongeveer 800 Rwandese Frank op (ongeveer 1 euro). Het gezin heeft geen medische verzekering en daardoor is het moeilijk om toegang te krijgen tot medische voorzieningen. Ook heeft het gezin niet alle andere basisbehoeften, zoals bedden, beddengoed, kleding en schoolmaterialen, bijvoorbeeld schoenen, schriften en schooluniformen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma kan Emerence lid worden van een zelfhulpgroep, waar ze verschillende vaardigheden leert, zoals lenen, sparen en een klein bedrijf onderhouden. Ze kan van de zelfhulpgroep lenen om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Ze kan bijvoorbeeld varkens, geiten of konijnen fokken. Daardoor krijgt ze meer inkomen en kan ze beter voor haar gezin zorgen. Ook kan ze sparen voor de toekomst. De kinderen kunnen meedoen in kindergroepen, waar ze leren over kinderrechten en verantwoordelijkheden in de community. Ook kunnen ze met andere kinderen spelen en sporten en andere leuke activiteiten ondernemen, zoals muziek, dans en drama.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648