Ephraim


Ephraim
Sponsor Ephraim

Ephraim woont met zijn ouders en broer in een huis met drie kamers. Het huis is gebouwd van klei en het dak is bedekt met gras. Hij gaat naar de kleuterschool. Zijn favoriete vak is tellen en later wil hij graag politieagent worden. In zijn vrije tijd voetbalt hij graag.

Hoe ziet het leven van Ephraim eruit?

Ephraim komt uit een arm gezin en ze hebben veel economische problemen. Zijn ouders proberen rond te komen met het verbouwen van gewassen als mais en cassave. Als de oogst groot genoeg is, verkopen ze het overschot, maar vaak verdienen ze daarmee niet genoeg om alle behoeften van het gezin te kunnen betalen. Daardoor hebben de kinderen vaak geen goede kleren, beddengoed of zeep. Ook eten ze niet drie maaltijden per dag. Mensen in het dorp lopen ongeveer 3 kilometer naar een medische kliniek.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Ephraim heeft zich aangesloten bij een zelfhulpgroep, waarin ze leert over sparen en lenen, zodat ze een eigen bedrijf kan beginnen. Ze wil graag bananen en tomaten verkopen om haar gezin te kunnen onderhouden. Het programma heeft ervoor gezorgd dat er verschillende zelfhulpgroepen zijn opgericht en dat commissieleden van verschillende commissies getraind worden in belangenbehartiging. Zo kunnen ze bij de lokale overheid lobbyen voor fondsen. Daarmee willen ze ontwikkelingsactiviteiten in het gebied starten. Daarnaast worden de dorpelingen gelinkt aan een nationale boerengroep in Malawi, waardoor ze betere afzetmarkten krijgen voor hun mais, groenten en noten. Zo krijgen ze aan het eind van elk groeiseizoen meer inkomen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Ephraim

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648