Emmanuel


Emmanuel
Emmanuel is de oudste in zijn gezin en woont samen met zijn ouders en drie broertjes en zusjes. Hij is de beste in zijn klas en zijn lievelingsvak is tekenen. In zijn vrije tijd en in de pauzes voetbalt Emmanuel graag met zijn vrienden. Hij eet graag Ierse aardappelen met rijst en bonen en wil later arts worden.

Hoe ziet het leven van Emmanuel eruit?
Het gezin van Emmanuel woont in een klein en instabiel huis. Zijn ouders zijn afhankelijk van een klein stuk land en verbouwen verschillende gewassen om van te eten. Helaas levert dit niet genoeg op. Daarom werken de ouders van Emmanuel ook als dagloners om wat extra inkomen te verdienen. Ook daarmee kunnen ze niet in de basisbehoeften van het gezin voorzien. Zo is er niet genoeg geld voor schoolmaterialen en een zorgverzekering.

Hoe helpt het programma?

Ons programma helpt het gezin van Emmanuel op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Emmanuel kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648