Emilly


Emilly
Emilly gaat naar de basisschool en wil later graag verpleegkundige worden. Ze speelt graag netbal met haar vriendinnen en woont met haar moeder, zus en broertje. Haar ouders zijn gescheiden.

Hoe ziet het leven van Emilly eruit?
Het gezin van Emilly is afhankelijk van de landbouw, maar het land levert te weinig op om het hele gezin van voedsel te voorzien. Dat komt doordat traditionele landbouwmethoden worden gebruikt. Daardoor hebben ze vaak maar twee keer per dag te eten en zijn de maaltijden eenzijdig. Doordat er veel armoede is in het gebied, stoppen veel kinderen voortijdig met school. Door de honger kunnen ze zich niet concentreren. Daarnaast missen kinderen veel lessen doordat ze lange afstanden naar school moeten lopen.


Hoe helpt het programma?
De moeder van Emilly is lid van een zelfhulpgroep en dankzij het programma kan ze samen met de groep sparen en lenen om zelf meer inkomen te verdienen. Ook krijgen ze trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van moderne landbouwmethoden, zodat ze de oogst kunnen vergroten. Zo blijft er ook oogst over om te verkopen, waardoor het gezin meer inkomen krijgt. Zo hoopt moeder betere maaltijden te kunnen verzorgen en het schoolgeld te betalen. Het dorp leert ook over lobbyen en belangenbehartiging, waardoor ze met andere stakeholders in de buurt kunnen pleiten voor goed onderwijs en scholen die dichterbij komen te staan. Voor de kinderen zijn er kindergroepen, waar ze leren over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648