Elyse


Elyse
Elyse is een jongen die met zijn ouders, twee broers en drie zussen in Bugesera (Rwanda) woont. Hij gaat naar groep 1 van de basisschool en zijn favoriete schoolvak is Kinyarwanda (de lokale taal). Elyse voetbalt graag met zijn vrienden en zijn lievelingseten is bananen met bonen. Het is zijn droom om profvoetballer te worden later.

Hoe ziet het leven van Elyse eruit?
De ouders van Elyse zijn boeren die gewassen verbouwen op een klein stuk land voor consumptie. De oogst is klein en levert daarom niet voldoende op om van te eten of voor andere basisbehoeften van het gezin. Daarom werken de ouders van Elyse ook als dagloner, waarvoor ze dagelijks 1000 Rwandese Frank krijgen (ongeveer 1 euro). Dit helpt een beetje, maar zelfs met dit extra inkomen heeft het gezin veel problemen. Zo kunnen de ouders geen zorgverzekering betalen voor het hele gezin en schoolmaterialen kopen voor de kinderen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Elyse op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Elyse kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648