Elias


Elias
Sponsor Elias

Elias woont met zijn ouders en twee broers in Rusizi (Rwanda). Hij gaat naar school en zit in groep 5. Zijn favoriete vak is Engels en in zijn vrije tijd speelt hij graag voetbal. Hij eet graag een soort maïspap met bonen en wortels. Zijn grootste droom is om later arts te worden.

Hoe ziet het leven van Elias eruit?

De ouders van Elias zijn boer en wonen in een klein en oud huis. Ze hebben een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwen, maar helaas is het niet vruchtbaar. Dat komt omdat het te vaak is bewerkt. Daardoor levert het weinig oogst op. Het gezin van Elias krijgt daardoor niet genoeg te eten, soms maar één maaltijd per dag. Ook kleding, beddengoed, keukengerei en andere basisbehoeften zijn erg zeldzaam in het gezin.

Hoe helpt het programma?
Dankzij ons programma kan de moeder van Elias lid worden van een zelfhulpgroep. Daar leert ze nieuwe vaardigheden die ze kan gebruiken om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Door samen te sparen, kan ze een lening afsluiten om een klein bedrijf te beginnen. Elias en zijn broers kunnen meedoen in kindergroepen. Daar leren ze om ijverige en actieve kinderen te worden. Ze vinden de groepen erg leuk, omdat ze veel leren. Natuurlijk is er ook veel tijd om plezier te maken door middel van spel, muziek en dans.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Elias

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648