Drukabati


Drukabati
Sponsor Drukabati

Drukabati is een meisje dat naar de kleuterschool gaat in het Nabarangpur-district in India. Ze is de derde dochter in het gezin en iedereen houdt van haar. Ze is erg lief. Ze vindt haar leraren allemaal erg leuk en gaat graag naar school. Ook vindt ze het leuk om te dansen en rijmpjes op te zeggen. Haar favoriete eten is rijst met ei en later hoopt ze lerares te worden.

Hoe ziet het leven van Drukabati eruit?
Drukabati’s vader is dagloner en haar moeder werkt in het huishouden. Ze hebben geen vast inkomen en daardoor heeft het gezin veel moeilijkheden. Samen werken ze hard om het gezin te onderhouden, maar het is niet altijd genoeg. Zo hebben ze vaak een tekort aan eten, geen toegang tot medische zorg en geen schoon drinkwater. De ouders kunnen vanwege de armoede geen hygiënische omgeving creëren thuis. Door het gebrek aan hygiëne raken veel kinderen ziek en hebben ze last van diarree en andere ziektes. Er is geen elektriciteitsverbinding bij het huis.

Hoe helpt het programma?
Door het programma van Red een Kind krijgen de ouders van Drukabati de kans trainingen te volgen op het gebied van landbouw, zodat ze meer voedsel krijgen en meer inkomen. Ze krijgen ondersteuning in de vorm van technische kennis, zaden, mest en materialen, zodat de oogst meer opbrengt. Drukabati en haar zussen kunnen zich aansluiten bij een kindergroep, waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en leren hoe ze een goede leider kunnen zijn in de toekomst. Ook leren ze over kinderbescherming en zaken als kindhuwelijken, kindermishandeling en kinderarbeid. De vrouwen in het dorp leren over gezondheidszaken en hygiëne, zodat ze hun huizen schoon houden en de kinderen minder vaak ziek worden.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Drukabati

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648