Deepak


Deepak
Sponsor Deepak

Deepak komt samen met zijn broers uit een arm gezin. Het gezin woont in een huis van leem in het Khunti district. Daar gaat hij ook naar de basisschool. Hij speelt graag cricket met zijn vrienden in zijn vrije tijd. Zijn lievelingseten is rijst met kip. Als hij later groot is wil hij leraar worden.

Hoe ziet het leven van Deepak eruit?
De vader van Deepak is seizoensboer en zijn moeder is huisvrouw. De opbrengst van het land is erg laag. Hierdoor kunnen ze niet in de basisbehoeften van het gezin voorzien. Zijn moeder gaat soms het bos in om brandhout te zoeken zodat ze het op de markt kan verkopen voor extra inkomen. De ouders van Deepak maken zich zorgen over de toekomst van de kinderen. Het dorp heeft namelijk geen schoon drinkwater of sanitaire mogelijkheden, waardoor veel kinderen last hebben van ziektes. Ook is er geen medische kliniek in het dorp; als iemand ziek is, moeten ze ver reizen voor de dichtstbijzijnde dokter. Bovendien zijn de wegen erg slecht, vooral in het regenseizoen. De kinderen van het dorp kunnen dan nauwelijks naar school. In het dorp is geen elektriciteit, waardoor kinderen in de avonden geen schoolwerk kunnen maken. 

Hoe helpt het programma?
Door ons programma worden de ouders van Deepak aangemoedigd om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Zo leren ze hun gewassen te bewerken voor ze het verkopen en krijgen ze training in het starten en onderhouden van een moestuin. Daardoor krijgt het gezin meer inkomen en kunnen de ouders beter voor Deepak zorgen. In het programma is speciaal aandacht voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarvoor zijn gezondheidsmedewerkers aangesteld en opgeleid en zijn verschillende commissies opgericht om de ontwikkeling te monitoren. Door middel van spellen, sport, dans en drama leren kinderen in kindergroepen hun talenten ontwikkelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Deepak

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648