Damrudhar


Damrudhar
Damrudhar is een jongen die naar de kleuterschool in zijn dorp gaat. Hij woont met zijn ouders in een klein lemen huis in het district Nabarangpur (India). Hij is vriendelijk en verlegen en houdt veel van zijn ouders. Ook vindt hij chocola erg lekker en hij deelt graag met zijn vrienden. Zijn leraar is erg blij met hem, omdat hij goed luistert op school. Later wil hij leraar worden.

Hoe ziet het leven van Damrudhar eruit?
De vader van Damrudhar is seizoensboer en het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook als loonwerker op het land van anderen, soms gaat hij zelfs naar andere staten om werk te zoeken. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, waardoor veel kinderen ziek worden vanwege een gebrek aan hygiëne. Ook thuis is het door de armoede moeilijk een hygiënische omgeving te creëren.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Dankzij ons programma krijgen de ouders van Damrudhar de mogelijkheid om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Ze leren bijvoorbeeld hun gewassen te bewerken en krijgen training in de manieren waarop ze hun groente het beste kunnen verkopen. Ook krijgen ze ondersteuning in de vorm van zaden, mest en materialen, zodat ze meer oogstopbrengst krijgen. In de kindergroepen leren Damrudhar en andere kinderen over kinderrechten en leiderschap en kunnen ze hun talenten ontwikkelen door middel van sport, spel en andere activiteiten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648