Dalitso


Dalitso
Sponsor Dalitso

Dalitso is vier jaar oud en hij woont met zijn ouders in Zilakoma, Malawi. Zijn favoriete vak is Engels en hij wil arts worden. In zijn vrije tijd speelt hij graag voetbal.

Wat is de huidige situatie?
Zijn ouders zijn boeren en verbouwen verschillende gewassen om te leven. De familie verbouwen gewassen als maïs, pinda’s en cassave. Meestal zijn de opbrengsten van het land niet voldoende vanwege slechte onvruchtbare grond en het gebruik van traditionele landbouwmethoden. In het dorp is geen medische zorg beschikbaar en de dorpsbewoners moeten ongeveer 30 km lopen naar het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum. Bovendien heeft de school waar Dalitso naar toe gaat slechts vier opgeleide leraren en veel te weinig klaslokalen.

Wat doet Red een Kind?
De moeder van Dalitso is lid van een zelfhulpgroep waarin ze leren om samen te sparen om zo weer uit de groepskas te kunnen lenen. Daarnaast is ze begonnen met kleinschalige verkoop van bonen en bananen. De inkomsten van haar bedrijf zullen worden gebruikt om enkele schriften en pennen voor de kinderen te kopen. Ze is ook van plan om beddengoed en goede kleren voor haar kinderen te kopen. De groep zal worden gekoppeld aan de landbouwdeskundigen om ze te trainen in moderne landbouwmethoden. Momenteel worden er in het dorp ook bakstenen geproduceerd om extra klaslokalen te bouwen voor de basisschool. In het dorp worden kindergroepen opgericht waar kinderen leren over bijvoorbeeld hygiëne en kinderrechten. Daarnaast leren de kinderen waar hun talenten liggen zodat kinderen als Dalitso hun dromen waar kunnen maken!

Help jij Dalitso door zijn sponsor te worden?
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Dalitso

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648