Chhoti


Chhoti
Chhoti woont met haar ouders en zus en zusje in een klein lemen huis in het Purnea-district in India. Ze gaat naar groep 1 van de basisschool in het dorp en speelt graag touwtjespringen met haar vriendinnen in haar vrije tijd. Ze luistert erg goed op school en vindt het leuk om dieren te tekenen. Haar lievelingsvak is wetenschap en later wil ze graag lerares worden.

Hoe ziet het leven van Chhoti eruit?
De ouders van Chhoti zijn dagloners. Dat betekent dat ze elke dag op het land van anderen werken en huizen bouwen om geld te verdienen. Helaas levert dat weinig op en zijn de inkomsten onregelmatig. Dat komt doordat het dorp elk jaar te maken heeft met overstromingen. Tijdens de overstromingen moeten de mensen uit het dorp vluchten naar een onderkomen van de overheid. Daar is voedselschaarste en schoon drinkwater een groot probleem. Ook zijn er in het dorp geen goede wegen en sanitaire voorzieningen. Tijdens het regenseizoen worden de wegen modderig, waardoor de kinderen niet goed naar school kunnen.

Hoe helpt het programma?
Dankzij het programma kunnen de ouders van Chhoti zich aansluiten bij een zelfhulpgroep. Deze groep is in contact met de lokale overheid en andere stakeholders. Ook krijgen ze in de groep verschillende trainingen, zodat ze op meerdere manieren inkomen kunnen verdienen. Chhoti en de andere kinderen kunnen meedoen in kindergroepen, waar ze leren hoe ze een goede leider kunnen zijn door te spelen, sporten en andere activiteiten te doen. Ook krijgen ze les over kinderbescherming, kinderrechten en veiligheid.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648