Charois


Charois
Charois komt uit een groot gezin en woont met zijn ouders en vijf broers in Burundi. Hij kan binnenkort met school beginnen en speelt graag met knikkers en hout voor vuurtjes. Ook houdt hij van trefbal. Hij wil later priester worden.

Hoe ziet zijn leven eruit?

Beide ouders van Charois zijn boer, maar zijn vader gaat soms ook naar het meer om te vissen. Hij zorgt niet goed voor zijn kinderen: soms blijft hij wel twee of drie jaar weg zonder thuis te komen. Moeder Donavine heeft niet genoeg middelen om het grote stuk land zelf te bewerken. Daarnaast is er niet genoeg mest om een goede oogst te verzekeren.

Hoe helpt het programma?
Door het programma kan het gezin van Charois de situatie veranderen en zelfvoorzienend worden. Zijn moeder kan deelnemen aan een zelfhulpgroep, waarin ze wekelijks samen spaart. Ook leert ze hoe ze goede investeringen kan maken door bijvoorbeeld kleinvee te kopen of andere activiteiten te ondernemen die voor inkomen zorgen. Als ze genoeg heeft gespaard, kan ze goede zaden kopen en een nieuw stuk land. Ook leert ze over moderne landbouwtechnieken. Ze hoopt dieren te kunnen kopen, waardoor ze meer mest krijgt.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648