Chandan


Chandan

Chandan is een jongen van 4 jaar. Hij woont samen met zijn ouders in een dorp in het gebied Gajapati. Hij gaat naar een school in de buurt van zijn dorp, hier doet hij heel goed zijn best. In zijn vrije tijd speelt hij met zijn vriendjes graag cricket. Zijn lievelingseten is eiercurry, dit eet hij dan ook het allerliefst.

De vader van Chandan is boer. Zijn inkomen is laag en daarom werkt hij op akkers van andere mensen. Soms gaat hij naar andere staten om daar als arbeider te werken. Zijn moeder vindt het erg moeilijk om het gezin genoeg en gezond eten te geven. In het dorp kunnen ze drinkwater halen, maar dit is erg ongezond en de kinderen worden hier vaak ziek van.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Chandan op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Het programma helpt de sanitaire voorzieningen te verbeteren. Chandan kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648