Celine


Celine
Sponsor Celine

Celine is het enige kind in haar gezin en woont met haar ouders in het Rusizi-district in Rwanda. Ze gaat naar groep 2 van de basisschool. De school staat in de buurt van haar dorp. Haar favoriete vakken zijn Engels en Kinyarwanda, de lokale taal. Ze speelt graag met de bal en haar lievelingsgerecht is witte rijst met een stoofpotje. Ze vindt het leuk om thuis mee te helpen, bijvoorbeeld met vegen en afwassen. Later wil ze lerares worden.

Hoe ziet het leven van Celine eruit?
Zoals veel gezinnen in het gebied, is ook het gezin van Celine afhankelijk van de landbouw. Ze hebben een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwen. Daarnaast werken ze ook als dagloner om hun inkomen aan te vullen, maar dat levert weinig op, namelijk 1000 Rwandese frank per dag (ongeveer 1 euro). Ondanks het harde werk van de ouders, kunnen ze niet goed voor hun gezin zorgen. Zo is er vaak te weinig voedsel en kunnen ze geen zorgverzekering betalen.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Celine wordt aangemoedigd zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep. Daarin leert ze hoe ze in mogelijkheden kan denken en goede ideeën kan verzinnen en uitwerken. Zo wordt haar zelfvertrouwen groter. Ook leert ze verschillende ondernemingsvaardigheden. Daarmee kan ze een klein bedrijf starten en in de basisbehoeften van haar gezin voorzien. Celine kan zich aansluiten bij een kindergroep in het dorp. Daar kan ze zichzelf ontwikkelen en haar talenten ontdekken. Nog belangrijker: ze leert over kinderrechten en krijgt training in verschillende vaardigheden die ze later in haar leven kan gebruiken.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Celine

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648