Carine


Carine
Carine is de oudste in haar gezin en woont met haar zusje en ouders in een klein onafgewerkt huis in Bugesera (Rwanda). Ze gaat naar groep 1 en haar favoriete vak is Kinyarwanda (de lokale taal). Haar lievelingsspel is touwtje springen. Ze eet graag rijst met groenten en pinda’s. Ze droomt ervan om later lerares te worden.

Hoe ziet het leven van Carine eruit?
Het gezin van Carine is afhankelijk van de landbouw. Haar ouders hebben moeite om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Dat komt doordat hun land te klein is om voldoende gewassen te verbouwen. Daarom werken ze ook als dagloner om hun inkomsten aan te vullen. Helaas levert ook dat niet genoeg op.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Carine krijgt dankzij het programma de mogelijkheid om deel te nemen aan een zelfhulpgroep, waar ze actief betrokken is bij verschillende trainingen. Ze wil graag een rolmodel zijn in het dorp en haar gezin zelfvoorzienend maken. Carine kan meedoen in een kindergroep. Daarin leert ze over kinderrechten en kan ze ook haar talenten ontdekken en ontwikkelen. Daardoor wordt ze zelfverzekerder.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648