Familie Canokema David


Canokema David
Sponsor familie Canokema David

David en Grace zijn de ouders van zes kinderen en ze wonen in het Abim-district in Oeganda. Ze hebben vijf zonen en één dochter. De oudste zoon, Tonny, staat niet op de foto, omdat hij nog op school was op het moment dat de foto werd gemaakt.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
De voornaamste inkomstenbron van David is het verbouwen van gewassen. Hij heeft een kleine tuin waarin hij voedsel verbouwt voor eigen consumptie en een stukje land waarvan hij de oogstopbrengst verkoopt om inkomen te verdienen. Het grootste probleem is dat de oogst erg laag is, omdat hij niet de juiste vaardigheden en moderne gereedschappen heeft. Daardoor is het erg lastig om het gezin van de basisbehoeften te voorzien. In het gebied is er weinig aandacht voor kinderbescherming, omdat veel mensen geen kennis hebben over kinderrechten. De gezondheidscentra in de omgeving hebben niet voldoende medicijnen en personeel.

Hoe helpt het programma?
Het programma van Red een Kind moedigt David aan zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep, waar hij de mogelijkheid krijgt om verschillende dingen te leren. Zo leert hij over sparen, lenen en een klein bedrijf starten. Op die manier kan hij zelf inkomen genereren en zijn gezin onderhouden. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze leren hoe ze productieve leden van de community kunnen worden. Daarnaast is de kindergroep belangrijk voor het socialiseren en samen spelen en leren de kinderen over zaken die hen aangaan, zoals kinderrechten.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Canokema David

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648