Familie Baziruwihaye


Baziruwihaye
Jean Pierre en Alphonsine hebben zes kinderen. Ze wonen samen in een dorp in het district Rusizi. De oudste drie kinderen gaan naar de basisschool, het vierde kind naar de kleuterschool en de jongste twee zijn nog thuis bij Alphonsine.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin is afhankelijk van een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwen. Daarvoor gebruiken ze traditionele landbouwmethoden, waardoor ze weinig oogst ophalen. Dit leidt tot slechte voeding, wat veel invloed heeft op de kinderen. Ook hebben ze niet genoeg schoolmaterialen en andere basisbehoeften, zoals schooluniformen en schoenen. Helaas beïnvloedt dit de schoolprestaties en het welzijn van de kinderen.

Hoe helpt het programma?
Door ons programma kan Alphonsine lid worden van een zelfhulpgroep, waar ze de mogelijkheid krijgt om verschillende trainingen te volgen, bijvoorbeeld over sparen, lenen en een bedrijf beginnen. Daardoor kan ze zelf een klein bedrijf starten en kan ze de winst gebruiken om haar gezin te onderhouden. Zo kunnen veel problemen in het gezin worden opgelost. De kinderen van Jean Pierre en Alphonsine kunnen meedoen in kindergroepen, waar ze kunnen spelen en leren, zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648