Familie Ayabagabo


Ayabagabo
Anaclet is de man van Alphonsine en vader van vier kinderen: Sostene, Eric, Marie Tantine en Marie Jentille. Ze wonen in het Rusizi-district in Rwanda. De oudste drie kinderen gaan naar school, maar de jongste is daarvoor nog te jong. Vader Anaclet werkte als dagloner op het moment dat de foto werd gemaakt, dus hij staat er niet op. Het gezin heeft een klein stuk land dat wordt gebruikt om gewassen te verbouwen.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin van Anaclet en Alphonsine heeft grote financiële problemen en ze kunnen zelfs de basisbehoeften niet betalen. Zo hebben ze geen bedden en beddengoed in huis. Ook is er geen medische zorgverzekering, wat veel problemen oplevert als iemand ziek wordt. Het gezin heeft geen toegang tot schoon water en de kinderen lopen lange afstanden om water te halen. Al deze dingen beïnvloeden de levens van de kinderen en hun schoolprestaties.

Hoe helpt het programma?
Het programma van Red een Kind moedigt Alphonsine aan zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep, waar ze de mogelijkheid krijgt om verschillende dingen te leren. Zo leert ze over sparen, lenen en een klein bedrijf starten. Op die manier kan ze zelf inkomen genereren en haar gezin onderhouden. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze leren hoe ze productieve leden van de community kunnen worden. Daarnaast is de kindergroep belangrijk voor het socialiseren en samen spelen en leren de kinderen over zaken die hen aangaan, zoals kinderrechten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648