Augustina


Augustina
Augustina komt uit een arm gezin en heeft vier oudere zussen. Ze gaat naar groep 2 van de basisschool in haar dorp en woont met haar gezin in een klein huis in het Khunti-district (India). Ze houdt van touwtjespringen met vriendinnen en is erg verlegen. Ook speelt ze graag “lock and key” (in het Nederland zoiets als tikkertje-met-verlos) met haar zussen. Het lievelingseten van Augustina is kip met rijst en later wil ze graag verpleegkundige worden.

Hoe ziet het leven van Augustina eruit?
De vader van Augustina is seizoensboer. Het inkomen van zijn land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Haar moeder is huisvrouw. De ouders hebben veel moeite om te zorgen dat de kinderen voldoende voedsel en een goede hygiënische omgeving hebben. In het dorp zijn geen goede sanitaire voorzieningen en daardoor worden veel kinderen ziek. Ook zijn er geen goede wegen. Tijdens het regenseizoen kunnen de kinderen door de modder bijna niet naar school. In het dorp is er geen gezondheidscentrum. Ook is er geen elektriciteit, waardoor kinderen in de avonden geen huiswerk kunnen maken.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Augustina op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Augustina kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648