Aswini


Aswini
Sponsor Aswini

Aswini komt uit een arm gezin en gaat naar de kleuterschool in haar dorp. Ze woont met haar ouders in een klein huis van leem in het Gajapati-district in India. Ze heeft veel energie en speelt graag verstoppertje met haar vriendinnen. Ze is goed opgevoed en houdt veel van haar leraren. Haar favoriete eten is rijst met ei.

Hoe ziet haar leven eruit?
De vader van Aswini is dagloner en haar moeder is huisvrouw. Ze hebben geen vast inkomen en daarom lopen ze tegen veel problemen aan. Samen werken ze hard om hun gezin te onderhouden, maar het is niet altijd genoeg. Vaak hebben ze een tekort aan voedsel, medische zorg en schoolmaterialen. Ook is er geen gezondheidscentrum in de buurt, wat erg lastig is tijdens een noodgeval. In het dorp zijn er geen goede wegen en als het veel regent, kunnen kinderen niet naar school. Ook is er geen elektriciteit, waardoor er in de avonden geen huiswerk gemaakt kan worden.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door ons programma krijgt de vader van Aswini de kans om metselaar te worden. Hiervoor krijgt hij trainingen en zo kan hij meer verdienen. Ook wordt hij aangemoedigd zich aan te sluiten bij een boerengroep in het dorp. Samen leren ze ondernemersvaardigheden, zodat ze een bedrijf kunnen starten. Aswini kan samen met andere kinderen naar een kindergroep. Daarin leert ze hoe ze een goede leider kan worden in de toekomst. Ook kan ze haar talenten ontwikkelen door spel, sport en andere activiteiten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Aswini

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648