Ashok


Ashok
Sponsor Ashok

Ashok is een jongetje van 5 jaar. Samen met zijn ouders woont hij in een dorp in het gebied Gajapati. Hij gaat naar de kleuterschool en doet hier erg zijn best. Het favoriete eten van Ashok is: kip en eiercurry, dit eet hij dan ook het allerliefst. In zijn vrije tijd speelt hij graag cricket met zijn vriendjes.

De vader van Ashok is boer. Zijn inkomen is laag en daarom werkt hij ook op andere akkers. Soms vertrekt hij naar andere staten om daar als arbeider te werken. Zijn moeder vindt het erg moeilijk om 3 gezonde maaltijden per dag op tafel te zetten. In het dorp kunnen ze drinkwater halen, maar dit is erg ongezond en de kinderen worden hier vaak ziek van.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Ashok op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Het programma helpt de sanitaire voorzieningen te verbeteren. Ashok kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Ashok

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648