Aphrodice


Aphrodice
Sponsor Aphrodice

Aphrodice is het zesde kind in zijn gezin. Hij heeft vier zussen, een broer en een zusje. In zijn vrije tijd luistert hij graag naar zijn vrienden als ze muziek maken en soms zingt hij mee. Hij lust alle gerechten, maar zijn lievelingseten wordt klaargemaakt met bananen en bonen. Ook andere kinderen in de buurt houden van banaan, omdat bananen in die omgeving veel gegeten worden. Dat komt omdat veel mensen bananen verbouwen op hun plantages.

Hoe ziet het leven van Aphrodice eruit?
Het gezin van Aphrodice is afhankelijk van het verbouwen van gewassen voor consumptie. De ouders bezitten een klein stuk land waarop ze jaarlijks andere gewassen verbouwen. Samen werken ze hard om het gezin te onderhouden. Helaas is dat vaak niet voldoende. Zo is er vaak een tekort aan voedsel, gebrek aan medische zorg en zijn er geen schoolmaterialen.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Aphrodice heeft zich aangesloten bij een zelfhulpgroep, waar ze training krijgt in bijvoorbeeld ondernemingsvaardigheden. Daardoor kan ze effectief en productief haar eigen bedrijf starten en zelfvoorzienend worden. Aphrodice en de andere kinderen kunnen zich aansluiten bij een kindergroep. Daar kunnen ze hun talenten ontwikkelen door middel van sport, spel en andere kunsten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Aphrodice

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648