Annie


Annie
Wie is Annie en hoe ziet haar leven eruit?
Annie is een meisje van wie de ouders zijn overleden. Ze woont nu bij haar stiefmoeder (die met haar vader getrouwd was) en stiefbroertjes. Ze gaat naar groep 1 van de basisschool, speelt graag ‘phada’ en wil later verpleegkundige worden. Ze heeft vaak last van malaria, omdat er in het gebied veel muggen zijn. Ze heeft geen klamboe om haar tegen de muggen te beschermen.

Annie gaat naar de basisschool die drie kilometer van haar huis staat. Haar gezin is afhankelijk van vissen. Het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum is bijna vijf kilometer verderop en dat maakt het moeilijk om daar snel te komen. Er zijn weinig gezondheidsmedewerkers, waardoor veel mensen moeten wachten op een behandeling. Ook zijn er te weinig huizen voor docenten, waardoor er geen nieuwe mensen worden aangenomen en elke docent verantwoordelijk is voor meer dan twee klassen. Daarnaast zijn er te weinig klaslokalen voor alle kinderen, zowel in de basisschool als op de middelbare school. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen les kunnen krijgen, zijn er veel gecombineerde klassen en krijgen sommige groepen buiten les onder een boom. Dit maakt het erg moeilijk voor de kinderen om zich te concentreren.

Hoe helpt het programma?
De stiefmoeder van Annie is lid geworden van een zelfhulpgroep. Samen met de andere groepsleden bespreken ze de behoeften van het dorp en maken ze plannen om problemen op te lossen met de beperkte middelen die ze hebben. Het dorp werkt samen om stenen te maken, zodat ze in de toekomst meerdere klaslokalen kunnen bouwen en ook huizen voor docenten. Op die manier hopen ze weer docenten aan te trekken die les willen geven.

De leiders van het dorp worden getraind in lobbyen en opkomen voor hun rechten, zodat ze in vergaderingen met de lokale overheid en dienstverleners zelfverzekerd zijn. Samen werken ze aan het bouwen van nieuwe klaslokalen, een medische kliniek en een kleuterschool, in de hoop dat ze professionele docenten en gezondheidswerkers aantrekken die ervoor zorgen dat Annie en andere kinderen een gezond leven krijgen en hun dromen kunnen waarmaken.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648