Andrew


Andrew
Sponsor Andrew

Wie is Andrew?
Andrew is een jongen die bij zijn moeder en stiefvader woont. Zijn vader is overleden toen hij nog erg jong was en zijn moeder is daarna opnieuw getrouwd. Daardoor heeft hij ook drie halfzussen. Hij voetbalt graag met zijn vrienden en vindt het ook prima om mee te helpen in het huishouden, bijvoorbeeld door de afwas te doen. Later wil hij graag politieagent worden. Helaas heeft hij een probleem met zijn ogen, waardoor hij niet altijd naar school kan.

Hoe ziet zijn leven eruit?
De familie van Andrew is afhankelijk van het bewerken van een klein stuk land. Dit levert weinig opbrengst op, omdat traditionele landbouwmethoden worden gebruikt. De oogst wordt gebruikt voor eigen consumptie. Het gezin loopt door het gebrek aan inkomen tegen veel problemen aan, zoals het schoolgeld, goede bedden en kleding. In het dorp hebben de mensen geen toegang tot schoon en veilig drinkwater, waardoor ze water moeten halen bij het meer. Dit brengt vaak ziektes met zich mee waar iedereen last van heeft. Een ander probleem in het dorp is dat er niet genoeg schoollokalen zijn. Daardoor hebben sommige klassen buiten les onder een boom. In het regenseizoen kunnen deze kinderen dus niet naar school.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
De moeder van Andrew is lid geworden van een zelfhulpgroep. Via de groep kan ze een kleine lening afsluiten om een bedrijfje te starten waarin ze Afrikaanse pannenkoeken verkoopt. De winst wordt gebruikt om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. In de zelfhulpgroep leert ze te werken met nieuwe landbouwmethoden en samen werken ze aan het maken van stenen voor nieuwe schoollokalen. De dorpsbewoners leren hoe ze kunnen lobbyen en voor zichzelf op kunnen komen bij de lokale overheid door zich te verzamelen in een commissie. Ook wordt door middel van de zelfhulpgroep trainingen gegeven over water en hygiëne, zodat de leefomstandigheden kunnen worden verbeterd. In samenwerking met andere stakeholders worden nieuwe waterbronnen gezocht en geboord. In het dorp worden kindergroepen opgezet, waardoor kinderen verschillende vaardigheden leren. Ook krijgen ze psychologische lessen, waardoor ze zich goed kunnen ontwikkelen en hun dromen kunnen waarmaken. Een voorbeeld hiervan is Andrew, die later graag docent wil worden.

Wat kun jij doen?
Als jij Andrew sponsort, help je niet alleen hem en zijn familie, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!
Share?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Andrew

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648