Amon


Amon
Amon woont met zijn ouders en zusje in een klein lemen huis in het Purnea-district in India. Hij gaat naar groep 1 van de basisschool in het dorp. Amon is een onverschrokken en praatgrage jongen. In zijn vrije tijd speelt hij graag cricket met zijn vrienden. Zijn favoriete eten is rijst met kip en later wil hij social worker worden.

Hoe ziet het leven van Amon eruit?
Amon’s vader is dagloner en zijn moeder is huisvrouw. Zijn ouders werken samen hard maar ze hebben geen vast inkomen en daardoor heeft het gezin veel moeite om rond te komen. Het gezin heeft regelmatig tekort aan eten, medische zorg en schoolmateriaal. Amon’s dorp ligt in een overstromingsgevoelig gebied. Ieder jaar moeten ze het dorp verlaten en krijgen ze onderdak van de overheid. Gedurende die tijd verspreiden zich veel ziekten zoals diarree. Er is geen medisch centrum in het dorp voor noodgevallen.

Hoe helpt het programma?
Dankzij ons programma leren de ouders van Amon hoe ze hun inkomen kunnen vergroten door nieuwe vaardigheden zoals handwerken. Zijn moeder gaat deelnemen aan een vrouwengroep. Daar wordt ze geholpen om werk te vinden en krijgt het gezin meer inkomen om in de basisbehoeften te voorzien. Amon zal deelnemen aan een kindergroep waar ze leren hoe ze een goede leider kunnen zijn in de toekomst.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648