Alliance


Alliance
Sponsor Alliance

Alliance woont met haar moeder en broertje in het Rwamagana-district in Rwanda. Ze gaat naar een school die 2 kilometer van haar dorp af ligt en zit in groep 2. Ze vindt Engels leuk en wil later graag een lokale leider worden. Ze speelt graag met de bal met andere kinderen op school en thuis. Haar favoriete eten is rijst met stoofpotje.

Hoe ziet haar leven eruit?
De moeder van Alliance is alleenstaande moeder en verdient inkomen door verschillende gewassen te verbouwen op een klein stuk land dat ze huurt. Ze is niet getraind in moderne landbouwtechnieken en dat leidt ertoe dat ze weinig oogst ophaalt. Ook heeft ze moeite om in de andere basisbehoeften van haar gezin te voorzien, zoals kleding en schoolmaterialen. Daarom werkt ze ook als dagloner op het land van haar buren. Dit is geen langdurige oplossing, omdat het niet meer opbrengt dan gemiddeld 1 euro per dag.

Hoe helpt het programma?
Het programma van Red een Kind moedigt de moeder van Alliance aan om zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep. Daar krijgt ze trainingen op het gebied van sparen, lenen, moderne landbouwmethoden, hygiëne en positief ouderschap. Deze nieuwe vaardigheden kan ze inzetten om een klein bedrijf te beginnen, waarmee ze de opbrengst van het land kan aanvullen. De ouderschapstraining in het dorp zorgt ervoor dat ouders leren hoe ze met aandacht en liefde hun kinderen kunnen opvoeden. Alliance en haar broertje kunnen zich aansluiten bij een kindergroep in het dorp. Daar leren ze over kinderrechten, ziektepreventie en onderwijs voor iedereen  ook kinderen met een beperking. Door middel van sport, spel en toneel kunnen ze hun talenten ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Alliance

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648