Familie Akongo


Akongo
Sponsor familie Akongo

Paska en Patrick zijn ouders van vier dochters: Ayugi, Akech, Awilli en Akullo. De jongste dochter is twee jaar oud. Het gezin woont in het Abim-district in Oeganda.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Paska en Patrick moeten rondkomen van de landbouw. Daarvoor hebben ze een kleine tuin waar ze gewassen verbouwen voor consumptie en een stukje land waarvan ze de oogst verkopen. Hun grootste probleem is dat de oogstopbrengst erg laag is. Dat komt doordat ze verouderde landbouwtechnieken gebruiken en geen moderne materialen hebben. Daardoor levert de oogst weinig op en hebben ze niet genoeg te eten. In het gebied is er weinig aandacht voor kinderbescherming, omdat veel mensen geen kennis hebben over kinderrechten.

Hoe helpt het programma?
Ons programma helpt het gezin van Paska en Patrick op verschillende manieren. Zo kunnen ze lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Akongo

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648