Akash


Akash
Sponsor Akash

Akash woont met zijn ouders, broer en zusje in een eenkamerhuis en komt uit een arm gezin. Hij gaat vaak naar de kleuterschool in zijn dorp en speelt graag verstoppertje met zijn vrienden. Ook vindt Akash het heerlijk om met speelgoedautootjes te spelen. Zijn lievelingseten is kip met rijst en later hoopt hij politieagent te worden.

Hoe ziet het leven van Akash eruit?
De vader van Akash is seizoensboer en zijn moeder is huisvrouw. Het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt zijn moeder soms ook op het land, samen met zijn vader. In het dorp zijn geen goede sanitaire voorzieningen en daarom worden veel kinderen ziek. Ook bij Akash thuis is het moeilijk om voor een hygiënische omgeving te zorgen, omdat zijn ouders daar geen geld voor hebben. De wegen in het gebied zijn erg slecht. Daardoor kunnen de kinderen in het regenseizoen niet naar school. Ook is er geen gezondheidscentrum in het dorp. Dit zorgt voor veel problemen wanneer er een medisch noodgeval is. Een gebrek aan elektriciteit zorgt er onder andere voor dat de kinderen in de avonden geen huiswerk kunnen maken. Dit heeft een negatieve invloed op hun schoolprestaties.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Akash op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Akash kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Akash

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648