Ajit


Ajit
Sponsor Ajit

Hoe ziet het leven van Ajit eruit?
Ajit Mahji komt uit een arm gezin en gaat regelmatig naar de kleuterschool in zijn dorp. Hij woont met zijn ouders en zus in een klein lemen huis in het Gajapati-district in India. Hij speelt graag verstoppertje met zijn vriendjes in de avond. Ook eet hij graag chocola en vindt hij het leuk om met zijn vriendjes te delen.

De vader van Ajit is een arme boer en het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook vaak op het land van andere mensen. Daarvoor moet hij soms ver reizen. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, waardoor veel kinderen last hebben van ziektes en bacteriën. Er zijn geen goede wegen en ook is er geen elektriciteit. Daardoor kunnen kinderen geen huiswerk maken ’s avonds.

Hoe helpt het programma?
Door het programma van Red een Kind worden de ouders van Ajit aangemoedigd om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leren hoe ze gewassen kunnen bewerken en hoe ze een moestuin moeten beginnen. Op die manier heeft het gezin meer inkomen en kunnen ze voldoende voedsel en kleding kopen. Het programma is ook speciaal gericht op de ontwikkeling van jonge kinderen, bijvoorbeeld door gezondheidswerkers te trainen en programma’s te ontwikkelen waarin kinderen veel leren. Zo kunnen ze door middel van sport, spel, drama en dans leiderschapscompetenties aanleren en hun talenten ontdekken.
Share?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Ajit

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648